'De HBBC A-ploeg kreeg een 6-koppig Sint-Amandse over sportvloer In De Vesten. De tegenstander, die uiteraard voor zone defense koos, kon te gemakkelijk bij blijven in de eerste kwart. In aanval deden we het met 25 punten niet onaardig maar achteraan was het niet sterk genoeg.

In kwart 2 een ander beeld, we wisten terug hoe we moesten verdedigen maar vergaten jammer genoeg om te scoren. Een 7-11 kwartstand was dan ook het gevolg. Na de rust dan eindelijk een herboren HBBC. We lieten het showelement achter ons en vochten terug voor elke bal. In aanval liep het ook vlot door mooi samenspel en vooral door de bal niet te verliezen.

Een wedstrijd met 2 gezichten, volgende week op naar Willebroek, een ploeg die in onze zaal kwam winnen in de heenronde.'

Kwart 1: 25-22
Kwart 2: 7-11 (rust: 32-33)
Kwart 3: 26-11 (58-44)
Kwart 4: 22-11 (einde: 80-55).

Speelden voor HBBC: Floris Coninckx; Tom Thys; Jan Helsen: 4; Brent Laeremans;
Lowie Van Akoleyen: 12; Ewald Vanderveken: 10; Tom Van Beeck: 14; Vincent Verbeeck: 8; Detlef Mostaert: 11; Maarten Van Doninck: 4; Sam Stickens: 17

Verslag: Laurens Cloots / Nnieuws.